•   Kasım 21, 2014

Karnabahar musakka

Lezzetinin yanı sıra beyaz çiçek görünüşü ile de sofralara görsel zenginlik katan bir tarif…

 

Hoş görüntüsü ve muhteşem lezzetiyle karnabahar tarifi için hazır olun. Yanına da bir bulgur pilavı yapın, mideniz şenlensin.

 

Malzemeler:

 

1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı silme domates salçası
2 su bardağı su ya da et suyu
Tuz

 

Nasıl yapılır:

 

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Daha sonra çiçek kısımları yukarı gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizip kenara alın.

 

Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip, 10 dakika kavurduktan sonra salçayı koyun. 1-2 dakika birlikte kavurup et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 15 dakika pişirip karnabaharların üzerine dökün. Kapağı kapalı olarak ağır ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

 

Afiyet olsun…