•   Kasım 26, 2014

Şifa deposu: Tavuk suyu çorbası

Şifa niyetine, en az şehriye çorbası kadar şifalı tavuk suyuna çorba tarifi… Mercimek çorbası ve ezogelin çorbasıyla birlikte restoran lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan tavuk suyu çorbası diğer çorbalara bakıldığında görece bir kaşık daha lezzetlidir. Ana yemek seçimini düşünün, bu akşamın çorbası belli oldu.

 

Malzemeler:

 

1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

 

Nasıl yapılır:

 

Soğanı iri parçalar halinde kesin. Bol suda yıkadığınız tavuk göğsünü ve budu soğanlarla birlikte tencereye aktarın. Suyu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayın. Tavuk etlerini küçük parçalar halinde ditin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını tavuk suyuna aktarın ve çorbanın pürüzsüz olması için el blendırından geçirin. Dittiğiniz tavuk etlerini ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın. Pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.