BİZİ TAKİP EDİN

© 2016 - Tüm hakları Estetik Yayıncılık A.Ş.’ye aittir.

Galeri 08:05 12 Haziran 2015

Karatay’dan LYS menüsü

Karatay, "nasıl beslenmeliyiz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bol doğal yağ yenmeli. İnsan vücudu motordur, yağsız çalışmaz. Bol doğal protein alınmalı. Kuzu eti, koyun eti, dana eti, deniz balığı, köy tavuğu, köy yumurtası, peynir, yoğurt, günlük süt. İşlenmiş etler sağlıksızdır. Pastırmamız çok sağlıklı. Kuru baklagiller, kuru yemişler, mevsim sebzeleri yenmeli.

Sınava girecek çocuklara ne yedirilmesi gerektiğiyle ilgili soru üzerine Karatay, "şekersiz Türk kahvesi ve kuru yemiş" tavsiyesinde bulundu.

İnsülin hormonu salgılatır. Bu hormonun en önemli görevlerinden biri, şekeri 'trigliserit' denen kan yağına çevirip depoya göndermektir. İşte kilo almanın, sebebi budur. Yağ olarak dolaşımdan uzaklaştırıyor. Bu bir bataklıktır. Bu bataklığı kurutmayı anlatıyorum ben. O zaman tüm hastalıklar önleniyor."

Karatay, göbekli insanların gizli şeker hastası olduğunu söyleyerek, metabolizmalarında dengesizlik olduğuna dikkati çekti.

"Şeker en tatlı zehirdir. Yediğimiz tüm şekerler aniden kan şekerini yükseltiyor. Bu dediğim normal kişiler için geçerli. Şeker hastası olmamız şart değil. Normal kişi de yemek yediği zaman, 2 dilim ekmek yediği zaman şekeri fırlar. Toksik olduğu için beyaz, saf ve öldürücü olduğu için vücut kendini korumaya alır.

"Kutuya girmiş ve reklamı yapılan hiçbir şeyi çocuklara vermeyin" diyen Karatay, bu gıdaların reklamlarının kaldırılması gerektiğini savundu.

Bir soru üzerine Karatay, "ekmek yemeden doymayan inşaat işçilerine" ise çalışmaları için gerekli enerjiyi "10 haşlanmış yumurta ve 2 turp"tan almalarını önerdi.

Doğal yağların sağlıklı, kan trigliseritleri ve doğal olmayan trans yağların kalp krizi, damar tıkanıklığı, damar sertleşmesi, kanser, şeker hastalığı gibi hastalıklara sebep olan zararlı yağlar olduğunu belirten Karatay,"Kilo almak asla genetik değildir. 1980lerden sonra kilolu insanların sayısı arttı çünkü şeker kullanımı arttı" dedi.

Son Dakika Haberleri